Start › Dressed for Wellness › För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!

För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!

För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!

Karolina Johansson, Abeer Hammdi , Anna Davidsson, Maria Berggren på Åbyskolan.

 

I Ljungby kommun jobbar det 98 personer inom kosten och nu har de fått arbetskläder från Hejco.

Vi har pratat med Maria Berggren som jobbar som kock på Åbyskolan i Lagan. Totalt jobbar det 4 personer i köket. Skolan är en F-9 skola och det går ca 380 elever på skolan.

 

Dagarna startar klockan 7 och då är det dags att börja förbereda frukost för 30 - 40 barn som kommer och äter före skolan startar. När detta är klart så är det full rulle med att börja laga dagens lunch. Varje dag görs det 400 portioner lunch till hungriga skolbarn. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och nästan all mat lagas från grunden. Efter lunchen är det dags att fixa gott mellanmål till alla fritisbarn.

 

- Favoritlunchen är tacos och panerad fisk, säger Maria.

 

Maria Berggren och Anna Davidsson

 

Personalen i köket på Åbyskolan får de kläder de behöver. Sortimentet består av kockrockar och svarta byxor. De har inte personliga arbetskläder utan det köps in till hela gruppen. På alla kläder trycks det Ljungby kommuns logga.

 

Alla är nöjda med de nya kockrockarna med tryckknappar. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken och bra att den har en bröstficka. Sedan har vi svarta byxor som sitter skönt på och som också har en benficka. Vi gillar att det på ena byxmodellen, finns tryckknappar nere vid benslutet där man kan knäppa "ihop" byxbenen lite. På så sätt slipper vi vika upp byxorna eller att dom släpas i golvet. Vi har behov av fickor på våra kläder där vi kan ha pennor, nycklar osv.

 

Cumin kockrock    

Abeer Hammdi

 

Att kläderna är gjorda i ett tunt material är bra för det blir varmt i köket speciellt på sommaren. För oss är det viktigt att arbetskläderna har bra funktioner och är bekväma, säger Maria. Alla kläder tvättas på skolan av personalen själva.  

 

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

-Att jag får följa barnen från att de är små tills de går ut 9:an, säger Maria.

 

 

Cumin kockrock    

Karolina Johansson

 

Stort tack till Karolina, Abeer, Anna, Maria på Åbyskolan. 

 

 

2022-04-25 09:05

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea