Klimat

Vi bryr oss om dem som bryr sig om andra. Det gör vi bland annat genom att producera och tillhandahålla hållbara och bekväma arbetskläder som ska kunna hjälpa till att göra arbetsdagen lite lättare.

Vårt ansvar

Men vår mission om att bry sig om går mycket längre än så. Att vi också gör vårt yttersta för att ta hand om människorna och miljön runt omkring oss är en självklarhet. Därför är det också naturligt att vi involverar oss i hur de som arbetar med att producera våra plagg faktiskt har det i sitt arbete.

 

Men hållbarhet är så mycket mer än det här. Det handlar om att välja bra kvalitet på material som gör att plaggen håller längre. Och på så sätt bidra till ett hållbart samhälle. Det handlar om att hjälpa er att hitta rätt arbetskläder och om att lära ut hur man bäst tar hand om och sköter sina kläder för att de ska hålla längre. För varje litet steg räknas och vi som utvecklar och tillverkar arbetskläder kommer att fortsätta göra vårt bästa för att driva utvecklingen framåt i dessa frågor.

 

Cirkulär ekonomi

  • Vi vill arbeta med material från överblivna/överproduktion av tygrullar i den mån vi kan för att se till att använda tyger som redan är producerade istället för att producera nya tyger och öka på̊ världens tyglager. Dessa tyger kommer vi att använda till mindre kollektioner.
  • I arbetet med att återanvända produkter samarbetar vi med flera organisationer nationellt och internationellt med målsättning att finna nya vägar och sätt att hantera de plagg som man producerat, sålt och som sedan kommer tillbaka. Detta görs bland annat i workshops i samverkan med Re:textile, Borås Science Park och Textile Fashion Center.
  • Designing for a second life. I designprocessen tänker vi alltid in vilka möjligheter vi har för att återanvända respektive produkt och redan där börjar tanken om vilket nästa liv en produkt skulle kunna få.

 

Varje beslut räknas

  • Under 2019 förenklade vi returflöden för att minska miljöpåverkan och öka kundupplevelsen.
  • Det lokala Färgeriet färgar in en del av kollektionen med miljövänliga färger och metoder.
  • I produktion minimerar vi spill och maximerar hur material skärs. Allt för att få ut så många plagg som möjligt och så lite spill som möjligt.

 

Globala målen

Vårt ansvar att bidra till Globala målen för hållbar utveckling är starkt kopplat till våra kunder, då vi vill att de som köper och bär våra kläder ska kunna veta att de gör ett hållbart val.  

Globala målen för hållbar utveckling är 17 mål som utvecklades och beslutades 2015 av FN:s medlemsstater. Målen har satts för att göra världen till en bättre plats till 2030 och uppnå extraordinära saker: få ett slut på fattigdom, bekämpa ojämlikhet och tackla klimatförändringarna. Regeringar har ställt sig bakom de globala målen för hållbar utveckling och kräver handling från alla länder. För att uppnå dessa mål krävs det att alla bidrar och vi om företag har givetvis en viktig roll. De globala målen är ett verktyg för samarbete, då målen skapar en global gemensam grund för hållbarhet och gör det möjligt för alla att arbeta tillsammans för att bygga en bättre framtid.  

 

På Hejco (HejMar AB) har vi identifierat 14 av de globala målen där vår verksamhet kan göra skillnad. Vi har utformat vårt hållbarhetslöfte och fokuserar våra insatser på projekt och initiativ för att stödja de här målen. 

 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea