Ekologisk bomull

Under 2019 påbörjade vi vårt arbete med att byta ut all bomull till ekologisk bomull. Till att börja med byter vi ut alla jerseyplagg.

Hög kvalitet utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel

Bomull är ett otroligt mångsidigt naturmaterial som har använts för att göra kläder i tusentals år. Det är mjukt och bekvämt och passar perfekt i flera av våra arbetskläder såsom exempelvis bussaronger, tunikor och t-shirts.

På Hejco har vi alltid använt bomull i många av våra kollektioner. Men bomullsodling är resurskrävande, i normala fall kräver det stora mängder vatten, bekämpningsmedel och gödningsmedel. Detta har negativa effekter på lokal biologisk mångfald och omgivande ekosystem, och det kan även få effekter på närliggande samhällen.

Vi har därför bestämt oss för att fasa ut vanlig bomull och gå över till ekologisk bomull istället. Vår ekologiska bomull håller hög kvalitet och odlas utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, men på ett sätt som bidrar till välfungerande ekosystem, ökad artrikedom och jordkvalitet.

​Våra leverantörer av ekologisk bomull granskas av oberoende kontrollorganisationer. De odlingsmetoder och material som används stödjer biologisk mångfald och bidrar till förbättrad jordkvalitet.

 

Egenskaper

Bomull är ett väldigt tåligt material som känns mjuk och len mot huden. Det är ett naturmaterial som andas vilket medför att du inte känner dig varm.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea