Stäng

Re:use - Re:duce - Re:Hejco

Använda arbetskläder får chans till ett andra liv!

Re:Hejco

Tänk om dina uttjänta arbetskläder kan bli värdefulla igen. Genom återvinning, återanvändning, re-design eller uppdatering. Att en vårdklänning kan bli en ny tunika. Eller om dina gamla arbetskläder kan återanvändas inom tillexempel välgörenhet. Tänk om man kan göra nya fiber av gamla plagg för att väva tyger till nya produkter. Tänk om vi tillsammans kan ge gamla arbetskläder möjligheten att bli någonting annat. Att ge dem en ny chans. Ett andra liv.

 

Det här är anledningen till att vi skapade Re:Hejco. Vår målsättning är att sluta cirkeln för våra arbetskläder och ge produkterna ett andra liv. Nu ger vi alla kunder möjligheten att skicka tillbaka sina uttjänta arbetskläder från Hejco till oss. Därefter kommer vi att se till att varje enskilt plagg tas om hand på bästa möjliga sätt.

 

Det handlar om att ge våra plagg ett andra liv och att ta det fulla ansvaret. Bara för att en produkt har nått sin livstid med en användare behöver det inte betyda att produkten är helt slut. Vi är övertygade om att den fortfarande har värde och kan användas till något annat!

 

Varje år designar, producerar och skickar vi ut hundratusentals kläder från vårt lager till alla våra kunder. Produkter som har tillverkats med mycket kärlek och engagemang för att göra varje dag på jobbet lite enklare för den som bär dem. Processen har också haft en inverkan på miljön. Nu vill vi ta ansvar och möjliggöra för de här produkterna att få en ny chans.

 

Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

Hur gör du?

  • Samla ihop era uttjänta arbetskläder från Hejco. Det spelar ingen roll om de är slitna eller trasiga men vi vill att de är tvättade och rena.
  • Ta sedan lämplig kartong eller påse och paketera dem väl.
  • Märk paketet/påsen med Re:Hejco.
  • Skicka paketet/påsen till:

Korallen AB
Fritslavägen 105
515 92 Kinnarumma

  • Du som kund står för fraktkostnaden.

 

 

Vad händer med kläderna?

Vi samarbetar med Korallen AB som hjälper oss med lagerhållning, hantering och sortering av produkterna. I tätt samarbete med Korallen går vi på Hejco löpande igenom de plagg som kommit in och sorterar och värderar varje plagg och vad som ska hända med varje enskilt plagg i nästa steg.

 

Vi kommer här på hejco.se berätta en del av de historier om de plagg som genom initiativet kommer att få ett andra liv.

 

Håll ögonen öppna för mer!

 

Tips & idéer?

Har du tips och eller idéer på vad ett plagg skulle kunna användas till när det kommer in till Re:Hejco? Eller har du kanske rentav ett projekt som du tycker att vi ska göra tillsammans?

 

Kanske är du sjuksköterska, designer, entreprenör, engagerad inom välgörenhet, vårdstudent eller bara vill vara med och bidra till en mer hållbar värld?

 

Tveka inte att kontakta oss på marketing.se@hejco.com för tillsammans kan vi göra skillnad!

 Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Frakt 49:- ex moms Fri frakt över 1000:- ex moms Egen förädling Trygg betalning