Start › Dressed for Wellness › Semesterresan som förändrade Malins liv

Semesterresan som förändrade Malins liv

Semesterresan som förändrade Malins liv

2011 gjorde Malin en resa med sin familj, som var så omtumlande att den kom att förändra hennes liv.

Till vardags är Malin Segerdahl Sand psykolog och arbetar på barn- och ungdomskliniken i Örebro. Det var tänkt som en solsemester, men alla i familjen blev så totalt omskakade av den nya verklighet de mötte. En verklighet med ett stort lidande och brist på livets nödvändigheter. Malin hade åkt till Gambia, ett land hon kom att älska. Sedan 2011 har hon och hennes familj regelbundet åkt tillbaka och försökt att med små medel hjälpa befolkningen på olika sätt. 2016 beslutade de sig för att sälja det mesta de ägde och flytta dit för ett år.

– Det bästa beslut jag någonsin tagit, säger Malin.

 

Malin volontärarbetade som psykolog på ett psykiatriskt sjukhus som heter Tanka Tanka. Malin beskriver Tanka Tanka som ett mycket fattigt psykiatriskt sjukhus med dryga 100 inneliggande, svårt psykiskt sjuka patienter. Men bristfällig hygien orsakade att många patienter avled till följd av sitt fysiska tillstånd.

– Under tiden jag jobbade där var det personer som dog och hygienen var bedrövlig.

 

Där och då funderade Malin på hur hon skulle kunna hjälpa till att skapa förändring – något som bland annat ledde till grundandet av hjälporganisationen Gamcup samt flera insamlingar av förnödenheter, däribland arbetskläder.

– Jag började skriva runt till olika företag för att fråga om de ville hjälpa till och jag fick positiv respons från Hejco, säger Malin.

 

 

Under åren har vi på Hejco skänkt arbetskläder till personal på Tujereng Health Center, Tanka Tanka och Gambia Horse and Donkey Trust.

 

Detta ligger helt i linje med ett av våra värdeord Caring. Att vi bryr oss om människor och miljön runt omkring oss. Att också ta hand om de kläder som redan är producerade och se till att de används och återanvänds är en del i vårt hållbarhetsarbete. Det handlar om att ge våra plagg ett andra liv och att ta ansvar. Bara för att en produkt har nått sin livstid med en användare behöver inte betyda att produkten är helt slut. Vi är övertygade om att den fortfarande har värde och kan användas till något annat.

 

Följ gärna GamCup på Instagram

2021-12-16 11:03

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea