Start › Dressed for Wellness › Sjukhuspräst - Världens bästa jobb!

Sjukhuspräst - Världens bästa jobb!

Sjukhuspräst - Världens bästa jobb!

Jag heter Annika Ahlström och jobbar som sjukhuspräst på Södra Älvsborgs Sjukhus.  

 

JAG HAR MITT DRÖMYRKE

Jag har världens bästa arbete. På Södra Älvsborgs Sjukhus har jag glädjen att få arbeta som sjukhuspräst. I mitt arbete möter jag personal, patienter och deras närstående. Det är människor som kommer från olika kulturer och traditioner och vi möts ofta i svåra (livsavgörande) situationer. Dagligen får jag lära mig nya saker och vidga mina perspektiv på livet.

”Hur orkar du” är en av de vanligaste frågorna som vi i Sjukhuskyrkan får. Vi är ett otroligt fint ekumeniskt team som arbetar här på sjukhuskyrkan och vi avlastar varandra på ett gott sätt. Att efter en insats kunna lämna över det jag varit med om i bön och be att Gud tar hand om det som inträffat är också ett livsnödvändigt redskap. Dessutom har jag kontinuerlig handledning. Framförallt får jag så otroligt mycket tillbaka i mötet med de människor som jag möter.

 

OM MITT ARBETE

Häromdagen möttes jag av en personal som i korridoren utbrister: ”Här kommer sjukhusets viktigaste funktion”. Det gör mig otroligt stolt och glad att det finns människor som värdesätter sjukhuskyrkans arbete så högt. På ett sjukhus bedrivs fysisk, psykisk och andlig vård och som sjukhuskyrka har vi ansvar för den andliga vården. Det innebär att vi möter människor oavsett tro eller tradition och har ett gott nätverk med företrädare från olika religioner.

Vi hjälper människor att ta farväl av sin närstående när de avlidit, stöttar patienter och anhöriga i kris, jag får viga och döpa, be och fira nattvard. Man vet aldrig vad som händer under en dag på sjukhuset och det är själva tjusningen med arbetet, att kunna gå in i vilket rum som helst utan att veta vad jag ska möta. Jag tänker dock att jag inte går ensam, utan att Gud går med mig i varje steg och är med i varje möte.

 

OM MIG

Efter 15 år som frisör och stylist fick jag frågan: ”Annika, har du aldrig tänkt på att bli präst?” Och det hade jag aldrig tänkt att jag skulle kunna bli. Aldrig någonsin. Frågan sådde ett frö i mig och tids nog började jag undersöka vad det innebar att bli präst och jag insåg att jag faktiskt hade ganska många bra egenskaper som en präst bör ha. En av de främsta är att vara nyfiken och intresserad av människor. Med tiden har jag insett att jag även står stadig i stormens öga och kan vara ett lugn och en trygghet där kaos råder. Jag har blivit bra på att vara i maktlösheten, när det inte finns något att säga utan bara vara närvarande. Det är också då hoppet kan börja spira.

/ Annika Ahlström
Sjukhuspräst på Södra Älvsborgs Sjukhus

 

2021-09-06 13:25

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea