Start › Dressed for Wellness › Kommunen skapar yrkesstolthet bland sin förskolepersonal

Kommunen skapar yrkesstolthet bland sin förskolepersonal

Kommunen skapar yrkesstolthet bland sin förskolepersonal

Maria, Marianne, Nicola, Pia, Petra och Isabelle på Tvets förskola

 

 

Att kunna erbjuda arbetskläder till personalen på förskolorna känns väldigt bra, säger Anita Ingemansson. Anita är rektor och ansvarar för Ellös och Tvets förskolor som ligger på Orust.

 

Under många år har det erbjudit sin förskolepersonal ytterkläder och sedan några år tillbaka har de också tillgång till inomhuskläder. I kommunen diskuterades det under många år vilka kategorier som skulle ha arbetskläder och 2016 tog Kommunfullmäktige beslutet att förskolepersonal skulle ha arbetskläder.

 

- Att erbjuda arbetskläder känns bra, säger Anita. Personalen sliter på sina kläder på jobbet och det känns då bra att de inte behöver använda sina privata. De utsätts dagligen för allt vad en dag med små barn innebär, från smuts och kladd till matrester. De utsätts också för smitta. Nu med tanke på covid-19 så känns det väldigt bra att vi har arbetskläder.

 

Som heltidsarbetare får personalen 3 par byxor, 1 par shorts, 5 tröjor, 2 cardigans samt ytterkläder. Kläder erbjuds också till långtidsvikarier och till viss del även timvikarier. Kläderna har kommunens logga på och ska bara användas på jobbet. De byter till arbetskläder på jobbet och tvättar också sina kläder där.

 

Genom att enbart trycka kommunens logga på så har man möjlighet att återanvända kläderna till ny personal. Ur ett miljöperspektiv är det väldigt bra att kunna använda kläder från personal som slutat till ny personal och vikarier. Detta är bra både för miljön och ekonomin.

 

Att vara enhetligt klädd och ha kommunens logga på kläderna gör att både barn och föräldrar har lätt att känna igen personalen. Detta främst när det är inskolning och man är ny. Det är lätt att direkt se vem som jobbar här.

 

Elin, Birgitta, Maria och Stina på Ellös förskola.

 

Från personalen har det varit många positiva kommentarer:

” Det skapar yrkesstolthet

” Vi slipper slita på våra privata kläder

” Vi slipper gå hem i kladdiga kläder.

” Enhetligt och man ser direkt vem som jobbar på förskolan.

 

Stort tack till Maria, Marianne, Nicola, Pia, Petra och Isabelle på Tvets förskola samt Elin, Birgitta, Maria och Stina på Ellös förskola. 

 

 

Melissa Klänning i randig röd och vit färg Wilma Damtopp i Plommon färg Sam Pikétröja unisex grå färg
Elsa damtopp Sophie damtopp rosa Nevada skaljacka
2021-09-01 08:50

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea