Start › Dressed for Wellness › Glada fötter på jobbet

Glada fötter på jobbet

Glada fötter på jobbet

Att ha rätt skor på fötterna för alla som går och står mycket i jobbet är A och O. Trötta fötter, onda ryggar, stela höfter och ömmande knän kommer ofta från att vi går omkring i felaktiga skor.

Vi är ofta noga med vilka träningsskor vi använder de få timmarna per vecka som de flesta av oss tränar. Men att lägga samma vikt vid vilka skor vi har på oss merparten av vår arbetstid missas tyvärr ofta.

Vad är då viktigt med en arbetssko?

 • Passformen:
  Du ska ha plats för hela foten både på bredden och på längden. Det skall finnas plats att röra på tårna både i sidled och uppåt/neråt framme i tåboxen. Ingen blir glad av att vara inklämd, inte heller våra tår.

 • Stöd:
  Du skall ha stöd för hålfot och kring hälen. Skon bör inte vara så bred att foten halkar omkring utan den skall sitta fast på foten, dock utan att klämma. När vi blir äldre förändras fötterna och bland annat sjunker det främre fotvalvet ner. Det här gör att man kan behöva inlägg i sina skor för att få bra stöd.

 • Sulan:
  Sulan skall vara mjuk men ändå stabil och dessutom är det viktigt att den har en gummisula som skyddar mot halka.

 • Tvätt:
  Finns det möjlighet att tvätta skon är det såklart extra bra. Flera skor går att tvätta i maskin numera.
Blair skor

Blair skor

Snygga sneakers från SIKA. Arbetsskon har en unik stötdämpning genom luftbubblor i sulan. Halkhämmande yttersula och inläggssula som andas. Svetttransporterande. Levereras med ett par extra skosnören.

Till Produkten

 

Ett annat tips är att använda strumpor i naturmaterial och gärna stödstrumpor. Det här är extra viktigt om du besväras av svullna fötter och ben då den komprimerande effekten stimulerar blodcirkulationen.

Sport Kompressionsstrumpa

Sport Kompressionsstrumpa

Svart strumpa med mönstereffekt i avvikande färg. En kompressionsstrumpa för sport och fritid, kompressionsklass 1. Tryck: 16-21mmHg vid ankel som sedan avtar upp mot knät. Det graderade trycket ökar blodgenomströmningen. Kompressionstrumpan ökar dessutom stabiliteten i fotleden.

Till Produkten

 

2020-11-19 12:52

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea