Start › Dressed for Wellness › Tips när du väljer arbetskläder åt din personal?

Tips när du väljer arbetskläder åt din personal?

Tips när du väljer arbetskläder åt din personal?

När vi pratar med våra användare och kunder så är det absolut viktigaste att de har arbetskläder som är bekväma och funktionella. Det ska vara snygga kläder som man trivs i.

Arbetskläderna ska vara funktionella och anpassade till de arbetsområde man har. De ska vara sköna och snygga så man känner sig fin på jobbet. Att känna sig fin på jobbet ser vi som en självklarhet och medför också en yrkesstolthet bland personalen.

Materialet i arbetskläder ska vara noga genomtänkt. Bra kvalitet som håller och kan tvättas vid höga temperaturer om och om igen utan att tappa form eller färg.  Detta för att följa hygienkraven som ställs på arbetskläder inom vård och omsorg.

Hur ska man då göra när man ska välja kläder åt sin personal?
Nedan kan du läsa våra tips.

 

1. Involvera din personal.
Prata med användarna av kläderna och se vad de har för önskemål på sina arbetskläder. Beroende på hur många det är på din arbetsplats så kanske en referensgrupp med utvalda personer kan vara med och diskutera fram önskemål. Eller kanske ett frågeformulär skulle passa att skicka ut. Om de som ska använda kläderna får tycka till innan upphandlingen är
chanserna större att de blir nöjda med kläderna. 

2. Man måste känna sig fin på jobbet.
För att personalen ska må bra så måste de ha sköna och bekväma arbetskläder som de känner sig fina i. Ingen vill gå hela dagen i kläder man inte gillar eller som inte sitter bekvämt. Här finns det mycket att tänka på. Kanske ska man ha olika byxor så att personalen får välja sin favorit. Du kan välja samma färg och kollektion men ändå låta personalen välja modellen. Se exempel nedan:

3. Kläderna efter yrke
Vilka funktioner behöver din personal på sina plagg. Kanske är det benfickor med plats för telefoner, nyckelhällor, pennfickor eller andra funktioner som är viktiga. Olika yrkesgrupper har olika önskemål och krav på hur de vill att deras kläder ska vara.

Jobbar personalen bara inomhus eller även utomhus. Ex hemtjänst som åker på hembesök önskar andra kläder än de som jobbar på ett äldreboende. Vill man se typiskt vårdklädd ut (bussarong och byxa) eller kanske mer som sina privata kläder med en t-shirt och jeans. Vi har kläderna för alla olika yrken.

 

Kontakta gärna oss för mer information. Vi hjälper er med era frågor och kan ge tips och råd på vägen. För det viktigast är att just din personal trivs i sina kläder och känner sig fina på jobbet.

2020-10-21

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea