Start › Dressed for Wellness › Guide för att välja rätt arbetskläder inom vård & omsorg

Guide för att välja rätt arbetskläder inom vård & omsorg

Guide för att välja rätt arbetskläder inom vård & omsorg

Bussarong, tunika eller klänning är de vanligaste överdelarna för dig som jobbar inom vården. Valen är många när man ska välja sina arbetskläder. Vilken modell passar bäst för dig?

Kläder avsedda för vården ska uppfylla de föreskrifter som Socialstyrelsen har (föreskrifter om basal hygien). Basal hygien omfattar handhygien och användning av arbetskläder, skyddshandskar och skyddskläder – det vill säga åtgärder som ska tillämpas i den direkta vården och omsorgen för att förebygga vårdrelaterade infektioner.

Det finns inga speciella regler för hur arbetskläderna ska se ut vad gäller material, färg eller modell. Så länge de har kort ärm och går att tvätta i minst 60 grader.

Den klassiska bussarongen

Bussarongen är rak i passformen och är oftast ett unisex-plagg, vilket betyder att det passar bra till både herr och dam. Den når oftast användaren till höften. Bussarongen är lätt, bekväm och funktionell. Den ska vara skön att arbeta i och samtidigt snygg och tålig.

I vårt sortiment hittar du bussaronger i en mängd olika modeller och färger. Vi kan lova att det finns något som passar alla smaker och budgetar. Att de kan tvättas om och om igen utan att förlora vare sig form eller färg det är något vi är både kända för och stolta över.

Vi utvecklar våra produkter tillsammans med er som använder dem och får på så sätt ovärderlig kunskap om vad som behövs för att plagget ska fungera på jobbet. För vi vill att du ska trivas i kläderna och känna dig fin på jobbet. Våra bussaronger har smarta detaljer som t ex fickor med plats för mobilen, knappar så sakerna inte ramlar ur fickorna och nyckelhällor precis på de ställen där du vill att de ska sitta.

Colin Bussarong Unisex

Coling Bussarong Unisex

Colin är en skön bussarong helt i bomull och tillhör vår Crinkle-kollektion.

Till Produkten

Tunika

Tunikan är också ett vanligt arbetsplagg inom vården. Den största skillnaden mot bussarongen är att den är lite längre och mer formsydd än bussarongen. En tunika måste vara lätt, bekväm och funktionell. Den ska vara skön att arbeta i och samtidigt snygg och tålig. Att Hejcos tunikor kan tvättas om och om igen utan att förlora vare sig form eller färg det är något vi är både kända för och stolta över. Vi utvecklar våra tunikor tillsammans med er som använder dem och får på så sätt ovärderlig kunskap om vad som behövs för att plagget ska fungera på jobbet. För vi vill att du ska trivas i kläderna och känna dig fin på jobbet.

Julia Damtunika

Julia Damtunika

Med sin klassiska design och lätt figursydda modell är Julia en favorit bland våra kunder.

Till Produkten

Vårdklänning

Klänningar finns i fler olika modeller, material och färger. Allt för att du ska hitta just den klänning som du trivs i och som gör din dag på jobbet lite bättre.

Kanske är det en klänning i 100% bomull för dig som arbetar inom vård & omsorg som du letar efter. Då ska du kika på Helena klänning som med sin lätt figursydda design sitter perfekt på. Klänningen ingår i vår kollektion Crinkle och är sval och skön att bära.

Helena Klänning

Helena Klänning

En klänning i 100% bomull för dig som arbetar inom vård & omsorg. Med sin lätt figursydda design sitter den perfekt på.

Till Produkten

Tänk på följande när du väljer modell

Det bästa är om du tillsammans med din arbetsplats kommer överens om plagg som passar just er. Vilka arbetsuppgifter som ska utföras och hur ändamålsenliga plaggen är måste också vägas in. Kanske ska alla gå på samma modell eller väljer ni en enhetlig färg. Tunikor, bussaronger och klänningar finns att välja i matchande färger. Det innebär att ni kan vara enhetligt klädda på arbetsplatsen, även om valet av modell är mer individuellt anpassat.

I vårt sortiment hittar ni bekväma, stilrena, lättskötta och slitstarka arbetskläder. De tål att tvättas i höga temperaturer om och om igen utan att kvalitén påverkas. För oss är det viktigt med bra kvalitet och att vi väljer bra kvalitet på material som gör att plaggen håller längre. På så sätt bidra vi till ett hållbart samhälle. Det handlar om att hjälpa er att hitta rätt arbetskläder och om att lära ut hur man bäst tar hand om och sköter sina kläder för att de ska hålla längre. För varje litet steg räknas för att påverka vår miljö

2020-09-01

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea