Start › Dressed for Wellness › Vilka vårdbyxor ska du välja?

Vilka vårdbyxor ska du välja?

Vilka vårdbyxor ska du välja?

Valen är många när man ska välja vilka vårdbyxor man ska ha. Modell, resår i midjan, mudd, leggings, stretch, färg?
Vi ska försöka underlätta för dig så att det blir enklare när du ska välja din vårdbyxa.

Vilken typ av byxa?

Det finns flera olika typer av vårdbyxor att välja mellan. Är det klassiska vårdbyxor, leggings, jeans eller kanske ”workerbyxa” du gillar bäst.
Nedan förklarar vi skillnaderna.

 

Mio Byxa unisex

Klassiska vårdbyxor

De klassiska vita vårdbyxorna är den vanligast byxtypen för dig som jobbar inom vård och omsorg. Kanske är det för att den har hög kvalitet, bra funktioner och kan varieras i många olika utförande. Oftast är byxan vit och i lite tjockare kvalitet för att inte vara genomskinlig. Det blir mer och mer vanligt med färg på byxor till vården och då kanske framförallt marin. Mer om funktioner och detaljer längre fram.

Valetta damleggings

Leggings

Tillsammans med en klänning eller längre tunika passar leggings perfekt. Det kan ibland kännas bart med klänning och då kan leggings vara perfekta att ha under eller på vintern när det är lite kallare.

Lilly Damjeans

Jeans

Inom äldrevård, hemtjänst och boende är jeans en populär typ av byxa. Här kanske man vill se mer vardaglig ut och då passar inte alltid de klassiska vårdbyxorna. Att då kunna välja klassiska jeans med stretch gör att du kommer trivas under din arbetsdag.

Vanja Dambyxa

"Workerbyxa"

När den klassiska vårdbyxan får ett litet tuffare stuk och full med detaljer och funktioner så har vi valt att kalla det ”workerbyxa”. Denna byxa skulle egentligen kunna ingå under kategorin klassiska vårdbyxor men vi tycker skillnaden är lite större jämfört med en traditionell vårdbyxa.

Det är i funktionerna och detaljerna som skillnaden sitter

På Hejco är vi kända för våra funktioner på plagg och vår enastående kvalitet. Att ha de rätta funktionerna som passar just dig och ditt jobb är viktigt för att du ska trivas i våra kläder.

 

Linning

Att välja vilken typ av linning är en smaksak.
Tycker du kanske det är skönast med resår eller knapp och gylf.

 

Resår eller dragsko i midjan

Resår eller dragsko i midjan

På denna typ av vårdbyxa har man en resår eller en resår och dragsko i midjan. En fördel med denna typ av linning är såklart komforten. Är du ute efter maximal komfort så är varianten med mudd och dragsko helt klart att rekommendera. En del tycker att det är en fördel med denna typ av linning medan andra kan tycka att det är som en mjukisbyxa.

 

 

Knapp och gylf

Knapp och gylf

Traditionellt är detta den vanligaste varianten på byxlinning. Man knäpper byxan framtill med gylf och knapp. På en del av dessa vårdbyxor har vi även funktioner med resår i midjan eller baktill så att de ska sitta bättre. Det kan också vara funktioner såsom slejf i sidan för att reglera midjevidden. Fördelen med denna byxa är att den ger en snygg ”look” och känns igen från dina privata byxor.

 

 

Slät front och resår bak

Slät front och resår bak

En allt mer populär variant på linning är den med slät front och resår bak. Denna variant gör att byxan sitter perfekt i midjan. Den ger också en snyggare passform och blir inte lika pösig som en byxa med resår runt om.

Ricky byxa unisex

Byxben

Precis som linningen så har våra byxor olika typer av benslut. I vårt sortiment hittar du byxor med mudd eller resår nedtill. Fördelen med dessa byxor är att de passar även om byxan är lite för lång tack vare mudden. Under varma sommardagar kan du dra upp mudden och på så sätt få en kortare byxa.

Våra byxor med raka benslut finns i flera olika varianter. Genom att välja denna typ av byxa så ger du ett snyggt och vardagligt intryck. Nedan finner du exempel på raka benslut men med olika uttryck

Vi har också med tryckknapp nedtill för att kunna reglera vidden på benslutet.

Almedina Dambyxa Flynn Byxa Unisex Frida Dambyxa

Almedina Dambyxa

Flynn Byxa Unisex

Frida Dambyxa

Vårdbyxor med fickor

Fickor

Just fickor är nog den funktion som efterfrågas mest. Fickor spelar en stor roll när det gäller byxornas funktionalitet. Det handlar om allt från sidfickor, bakfickor, benfickor, mobilfickor osv. Vår uppfattning är att de flesta av er vill ha flera fickor så att ni får med er det som behövs under er arbetsdag. Givetvis påverkar antalet fickor och behovet av dem på byxorna av vilken typ av överdel man har matchat byxorna med. Har du exempelvis en klassisk bussarong så finns där kanske stora fickor där du får plats med nycklar, mobil, penna osv.

Vilka vårdbyxor ska du välja?

Det bästa är om du tillsammans med din arbetsplats kommer överens om plagg som passar just er. Vilka arbetsuppgifter som ska utföras och hur ändamålsenliga plaggen är måste också vägas in. Kanske ska alla gå på samma modell eller väljer ni en enhetlig färg.
I vårt sortiment hittar ni bekväma, stilrena, lättskötta och slitstarka arbetskläder. De tål att tvättas i höga temperaturer om och om igen utan att kvalitén påverkas. För oss är det viktigt med bra kvalitet och att vi väljer bra kvalitet på material som gör att plaggen håller längre. På så sätt bidra vi till ett hållbart samhälle.

2020-08-18 10:57

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea