Start › Dressed for Wellness › Hejcos kollektion Perfect Curve är en hyllning till kvinnan

Hejcos kollektion Perfect Curve är en hyllning till kvinnan

– Perfect Curve är en hyllning till kvinnor med lite större storlekar där kvinnans former lyfts fram. Vi är först på den skandinaviska marknaden och hoppas att vårt initiativ blir startskottet för ett nytt tänk i hela branschen, säger Marlene Groszman, Head of Design på Hejco.

Med Linjen Perfect Curve satsar Hejco på både feminina och klassiska arbetskläder för vården utan att kompromissa med passformen. Istället lyfts formerna fram. Storlekarna som börjar på 44 är designad för kvinnliga former. För Hejco är det självklart att alla har rätt att känna sig bekväma, snygga och stolta i sina arbetskläder.

– Det är dags att vi ser på arbetskläder på ett nytt sätt. Perfect Curve betonar och framhäver kvinnornas kurvor och försöker inte dölja eller trolla bort dem, säger Marlene Groszman.

Kläder utifrån mannen

Hittills har många kvinnor fått nöja sig med unisexplagg, inte sällan designade utifrån mannen, istället för plagg anpassade efter den kvinnliga formen. Som ledande specialister på arbetskläder för vård och omsorg, en bransch med många kvinnor, ska Hejcos Perfect Curve inte bara skapa välmående, självförtroende och stolthet hos kvinnorna. Linjen ska även säkerställa att de som bär arbetskläderna kan röra sig och arbeta obehindrat i dem. Därför har det har lagts mycket tid och omsorg på att prova de olika modellerna

– Målet var passformer som kombinerar funktionalitet med en smickrande estetik. Hur passar exempelvis en tunika när man jobbar mycket med armarna uppåt eller nere på golvet? Perfect Curve utgår helt och hållet från användarens behov, säger Marlene.

Redan mycket positiv respons

Även om bara delar av kollektionen har testats av utvalda modeller och vid ett tillfälle på mässan Swedental förra hösten, så har responsen varit mycket positiv.

– Det är faktiskt flera kvinnor som har ringt till Hejco bara för att tacka oss. Långt innan lanseringen är det många som är väldigt glada och uttrycker, ”Äntligen!”. Det känns helt fantastiskt, berättar Marlene Groszman.

Hon har också inspirerats av den nya generation unga kvinnor som engagerar sig i sociala medier för en positiv syn på den egna kroppen, oavsett form eller storlek. Nu hoppas Marlene Groszman på en förändring för hur man designar arbetskläder.

– Jag tror att om man känner sig snygg och trivs med sig själv så presterar man också bättre på sin arbetsplats, avslutar hon.

2020-04-15 08:16

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea