Start › Dressed for Wellness › Hejco först i världen med att Plogga

Hejco först i världen med att Plogga

Hejco först i världen med att Plogga

Plogging, att plocka skräp samtidigt som man joggar, har under det senaste året spridit sig över världen. Vad många inte vet är att det tog fart med hjälp av Boråsföretaget Hejco. I veckan besökte Erik Ahlström, grundare av trenden, Borås för att inspirera världens bästa ploggföretag.

– Hejco var det första företaget som tog kontakt med mig efter att jag startade Plogga 2016. Strax efter det tog det fart, både i Sverige och internationellt. Hejco och deras engagemang var en stark bidragande anledningen till det, säger Erik Ahlström, grundare av Plogga.

För att främja ett fortsatt engagemang på Hejco besökte Erik Ahlström företaget i veckan och höll en av sina inspirerande föreläsningar som avslutades med att hela företaget gav sig ut för att Plogga.

Syftet med Plogga är framförallt att förändra attityder och förhållningssätt kring skräp, att främja en hälsosam jobbkultur och att på ett enkelt sätt ta ansvar för nedskräpningen i miljön – något som tilltalar Hejco.

– Att ta hand om både våra kunder och oss själva är en del av Hejcos DNA. Det känns därför som en självklarhet att även ta hand om vår närmiljö, och behovet av att göra det verkar tyvärr inte minska, säger Helen Landerborn, vd på Hejco.

År 2018 utsågs Borås till årets Håll Sverige Rent-kommun för fjärde året i rad. Men enligt 2019 års skräpmätning utförd av Borås stad har nedskräpningen i centrum ökat sedan förra året från 4,62 skräpenheter per tio kvadratmeter till 5,5 skräpenheter per tio kvadratmeter i år.

– Nedskräpningen i Sverige har ökat med 13 procent på bara ett år. Den siffran hade förmodligen varit ännu högre om det inte vore för alla initiativ som tas för miljön. Därför är det viktigare än någonsin att det finns företag som Hejco som tar sitt ansvar, säger Erik Ahlström.

Som en bonus fick medarbetarna även äran att bli först i världen med att testa den nya Plogga-appen där det dyker upp en fråga efter varje 100 m. Frågorna handlar framförallt om miljön men kan även anpassas för varje företag.

– Det finns ett fantastiskt engagemang på Hejco så valet att testa appen här var självklart. Det är utan tvekan ett av de bästa företagen jag har jobbat med, avslutar Erik Ahlström.

För mer information, kontakta:
Helen Landerborn, vd på Hejco, helen.landerborn@hejco.com, 070-080 77 82
Erik Ahlström, grundare av Plogga, erik@plogga.se, 070 518 52 74

Om Hejco
Hejco är en del av Fristads Kansas Group med huvudkontor i Borås. Hejco har verksamhet i Sverige, Finland och Danmark och säljs även i Norge, Benelux och via distributörer i övriga länder. Fristads Kansas Group är Europas största leverantör av yrkes- och profilkläder med flera starka varumärken som Fristads, Kansas, Hejco, Acode, Martinson, B&C, Wenaas och Bragard. Koncernen bedriver verksamhet i mer än 20 länder, omsätter cirka 450 miljoner EURO har tre egna produktionsanläggningar och cirka 1 600 medarbetare.

Om Plogga
Plogga grundades i Sverige år 2016 där själva aktiviteten går ut på att plocka skräp samtidigt som man joggar. Det går lika bra att promenera, åka skateboard, cykla, simma eller annat. Plogging är attitydsförändrande och ploggare är stolta skräpplockare som gör något åt vår miljö och hälsa innan det är för sent. Vår vision är tydlig och enkel: att skapa en ren värld. I dag finns Plogga i alla kontinenter och minst 45 länder.

2017-12-01 08:24

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea