Start › Dressed for Wellness › Vad är lyocell egentligen?

Vad är lyocell egentligen?

Vad är lyocell egentligen?

Men vad är egentligen grejen med lyocell och varför säger man att det är mer miljövänligt än tillexempelvis bomull?

Lyocell tillverkas av cellulosa som i sin tur tillverkas av snabbväxande energiskog. Det fina med just Lyocell är att den förädlas i ett slutet kretslopp där 99% av de icke-giftiga lösningsmedel som används återvinns.

En av de många fördelarna med lyocell är att det krävs mindre vatten för att tillverka det om man jämför med bomull. Lyocell är 100% biologiskt nedbrytbart.

Det är ett slitstarkt och tåligt material som känns mjukt och skönt mot kroppen. Dessutom skrynklar det mindre än andra kvaliteter och upplevs andas. Plagg i Lyocell är helt enkelt både mjukare och luftigare!

Se vår lyocell-kollektion här

2020-12-07

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea