Start › Dressed for Wellness › Arbetskläder som ser ut som vanliga kläder

Arbetskläder som ser ut som vanliga kläder

Arbetskläder som ser ut som vanliga kläder

Visst finns det arbetskläder som ser ut som vanliga privata kläder.

För även om man jobbar på ett sjukhus så kanske man inte vill se sjukhusklädd ut.
Att kunna byta om när man går hem från jobbet och möjligheten att tvätta kläderna i höga temperaturer är några av de fördelar som finns med arbetskläder.

Vi träffade diakonen Therese och prästen Annika som arbetar på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås för att höra varför de har arbetskläder.

Therese berättar att efter att hon suttit med en person smittad med Covid-19 (med skyddsutrustning på) fick hon en tankeställare.
”Här sitter jag i mina privata kläder som jag har på när jag åker hem till min familj. Kanske stannar jag på vägen hem och gör ärende till exempel åker till mataffären. Det kändes inte bra och jag ringde då till min chef och frågade om kläder som vi kunde ha på jobbet.”

Som sjukhuspräst och diakon jobbar man på hela sjukhuset. Therese och Annika rör mig mellan avdelningar och träffar patienter, anhöriga och personal i deras jobb. Att då kunna ha kläder som tål att tvättas i höga temperaturer var viktigt för dem när de valde sina arbetskläder. Att välja kläder som ser ut som deras privata men ändå tålas att tvättas i höga temperaturer.

”Våra kläder blir ju utsatta för det som finns i sjukhusmiljön. Vi träffar sjuka personer, hjälper till när personer avlidit osv. Det känns bra att kunna byta kläder under dagen om det skulle behövas.”

De berättar att det är också är viktigt med funktion på deras arbetskläder såsom bra fickor.
Varje dag bär de med sig telefon, anteckningsblock, penna och nycklar på jobbet och detta vill man inte behöva hålla i händer.

”Nu har vi arbetskläder och det känns så skönt att byta till rena kläder när man åker hem. Det känns bra att inte behöva använda privata kläder i jobbet men ändå inte se sjukhusklädd ut.”

Vilka kläder ska man välja?

Hos oss på Hejco hittar du ett brett sortiment med kläder. Allt från klassiska bussaronger till toppar & pikéer. När vi träffade Therese och Annika så ville de att deras arbetskläder skulle skilja sig från övrig sjukhuspersonal men ändå smälta in på ett naturligt sätt.
Kläderna som de valde ser du här.

Melissa Klänning i randig svart och vit färg Valetta damleggings Helena Klänning
Colin Bussarong unisex Andrea Klänning Zoey Damjeans
2020-08-27

Missa inte våra andra inlägg

2022-07-04 11:54
SommartiderSom vi längtat efter sommaren! Inspireras av sommarens snygga och bekväma arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet.
2022-04-25 09:05
För oss är det en självklarhet att barn ska få god mat i skolan!Att få följa barnen från de är små tills de går ut 9:an är det bästa med att jobba som kock i skolan. När man jobbar som kock är det viktigt med bekväma arbetskläder med bra funktioner. Att slippa traditionella kockrockar med kulknappar som lätt fastnar är underbart. Enkelt att ta av och på kockrocken med tryckknappar.
2022-04-19 11:18
VårinspirationSom vi längtat efter våren och värmen! Äntligen är den här och dagarna börjar bli ljusare, fåglarna kvittrar och det börjar bli grönt ute. Visst är det underbart. Nu är säsongens arbetskläder här som gör att du känner dig fin på jobbet! För vad passar bättre än att inleda våren med nya snygga arbetskläder. För visst vill vi alla känna oss fina på jobbet!
2022-04-06 10:40
Charade - En hållbar kollektion som lever längre!Vi designar våra arbetskläder med kärlek så att de ska hålla under lång tid och ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi utformar våra arbetskläder så att dom ska vara enkla att reparera, i material som är slitstarka, med en klassisk tidlös design tillsammans med bästa tänkbara passform.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr 30 dagars öppet köp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea