Stäng

Hejco och Plogga fortsätter samarbetet

Vi på Hejco bryr oss om dem som bryr sig om andra. Det gör vi bland annat genom att producera och tillhandahålla hållbara och bekväma arbetskläder som ska kunna hjälpa till att göra arbetsdagen lite lättare för alla de som arbetar i yrken där man bryr sig om andra, såsom vård & omsorg, städ & service och hotell och restaurang. Men vår mission om att bry sig om går mycket längre än så. Att vi också gör vårt yttersta för att ta hand om människorna och miljön runt omkring oss är en självklarhet och samarbetet med Plogga är ett led i det.

Under 2017 påbörjade Hejco ett spännande samarbete med Plogga och fortsätter alltså samarbetet även under det här året. Ordet Plogga är en kom­bination av orden "Plocka" och "Jogga", en perfekt kombination där man faktiskt göra en insats för miljön i kombination med att man får rörelse och motion. För varje gång man är ute på en löprunda eller en promenad är det faktiskt hur lätt som helst att plocka upp lite skräp på vägen och lägga i närmsta papperskorg.

Plogga på lunchen

I praktiken innebär vårt Plogga engagemang på Hejco bland annat att vi internt kör gemensamma ”Plogga-luncher” någon gång i månaden där vi sticker ut en sväng och snyggar till runt vårt huvudkontor.

  • Det blir en ”win-win” aktivitet för både medarbetare och miljön. Det ger tillfälle att sträcka på benen och få lite syresättning av kroppen och hjärnan i mitten av arbetsdagen samtidigt som vi faktiskt gör en insats för vår närmiljö genom att plocka upp det där skräpet vi alla ser i diket på väg in till parkeringen. Vi tror att både medarbetare, företaget och miljön vinner på det här, säger Sofia Wackling marknadschef på Hejco.
  • Plogga ligger helt rätt i tiden och vi är oerhört glada för det uppsving och framgång som konceptet fått. För Hejco ligger det helt i linje med våra värderingar och position och vi ser också möjligheten att engagera våra medarbetare i något som direkt gör skillnad för både individen och miljön.

En flygande start

Vid starten av samarbetet var Ploggas grundare Erik Ahlström på kontoret i Borås och berättade om hur Plogga kom till och hur vi alla kan bli miljöhjältar i vardagen. Det blev ett uppvaknande och en tankeställare för många och den efterföljande Plogga-rundan bidrog till att alla fick upp ögonen för hur mycket skräp det faktiskt finns runtomkring oss.

  • I fjol körde vi hundra events i Sverige och plogga blev ett av årets nyord. 2018 hoppas vi på 1000 events. Plogga är ett tydligt tecken på att vi är många som vill göra skillnad och förändra attityder. Att slänga skräp är ett tecken på ett dysfunktionellt samhälle, säger grundaren Erik Ahlström.

Flera kollegor också har börjat Plogga så smått på fritiden för har man väl börjat se skräpet är det svårt att gå förbi. Och barn älskar att plocka skräp så det här ha blivit en aktivitet som man kan göra hela familjen. Dessutom har Hejco under det här året lanserat ”Plogga poäng” där man får poäng för varje gång man Ploggar och genom det kan vara med och vinna priser. Även detta är ett led i att aktivera Plogga ännu mer och samtidigt få kollegorna att röra på sig.

  • Det börjar med att man ser skräpet och reagerar på att det ligger där. Sedan går man från att störa sig på det till att plocka upp det och lägga det där det hör hemma – i en papperskorg, säger Eva Johansson på Hejco som har blivit en inbiten ”ploggare”.

Spännande planer

Under 2018 planeras flera interna Plogga aktiviteter och Hejco tittar även på att arrangera externa Plogga-event tillsammans med andra intresserade partners som vill vara med och göra en insats för miljön.

  • Nu när snön har smält inser vi att det som gömts i snö kommer ju upp i tö… Vi har fått en hel del att göra och plocka upp på våra Plogga-luncher, avslutar Sofia Wackling.

För frågor eller intresse kontakta

Sofia Wackling, Marketing manager Hejco, sofia.wackling@hejco.com

Erik Ahlström, Founder Plogga, erik@plogga.se

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
30 dagars öppetköp 30 dagars faktura Trygg betalning med Svea ekonomi Svensk design